Ziemiosfera_sygnet_b@3x.png
Thu, 20 Aug | Ziemiosfera - Sklep & Kawiarnia Zero Was

Dzika kuchnia - roślinne warsztaty kulinarne

Jak urozmaicić i wzbogacić naszą współczesną dietę, tak by nasze jedzenie było zdrowsze? Z pomocą przychodzą nam dzikie rośliny jadalne. ☘️☘️☘️
Rejestracja jest zamknięta
Dzika kuchnia - roślinne warsztaty kulinarne

Czas i lokalizacja

20 Aug 2020, 17:30 – 19:30
Ziemiosfera - Sklep & Kawiarnia Zero Was, Dmowskiego 10, 80-264 Gdańsk, Poland

O wydarzeniu

Pod naszymi balkonami, na trawnikach i wszystkich innych skrawkach zieleni kwitnie bujne życie. 🌼🌹🌾🌱 W biegu często nie zwracamy uwagi na to bogactwo, które jest tuż pod naszymi nogami. Na tych warsztatach dowiesz się przede wszystkim dlaczego warto jeść dzikie rośliny. Pokażę kilka wszędobylskich dzikusów zebranych z łąki pod lasem, z których wspólnie przygotujemy:  

☘️Turbo odżywcze wariacje sałatkowe z chwastów i kwiatów jadalnych z olejem ziołowym i warzywami 

☘️ Słonecznikowy, wegański "twarożek" z ziołami i dodatkami, idelany na kanapki 

☘️ Pół dzikie pesto jako pyszny, zdrowy dodatek do dań z makaronem czy kaszą 

☘️ Dodatkowo nastawicie wybrany przez siebie macerat olejowy   

Wszystkie te przepisy (i kilka nowych) znajdziesz w specjalnie przygodowanym przeze mnie e-booku. 😊 Na warsztatch będzie można spróbować dzikiej lemoniady, zestaw do jej przygotowania dostaniesz ode mnie do zabrania i dalszego eksperymentowania w domu.   

Lato w pełni to idelany czas na wprowadzenie nieco dzikości do swojej kuchni, zapraszam! 😉  Koszt warsztatów to tylko 99 zł 

W cenie: 

- przygotowanie 4 dań do zabrania  

- e-book i konsultacje mailowe z prowadzącą 

- zestaw do stworzenia domowej dzikiej lemoniady 

- nastawiony macerat olejowy   

O mnie: 

Kasia Banaś - jestem pasjonatką życia w zgodzie z naturą, zakręconą na punkcie gotowania i roślinnego jedzenia. 🥕🧄🥦Wolny czas przeznaczam na tworzenie projektów propagujących zdrową, naturalną kuchnię. 🙂 Z wielkim zapałem i radością zgłębiam wiedzę o świecie roślin. Uwielbiam podróże i poznawanie nowych smaków i zwyczajów jedzeniowych. ❤️🧡💛💚💙 Mam doświadczenie w pracy z roślinami na wielu etapach - na polu, w kuchni, na ziołowych warsztatach czy w kooperatywie spożywczej. 💪  • Jedzenie i gotowanie to mój konik, dlatego postanowiłam dzielić się moją wiedzą na ten temat, możesz mnie znaleźć w internecie na www.perpetua.pl, na facebooku https://www.facebook.com/perpetuapl oraz fizycznie w Ziemiosferze : )

Bilety
Price
Quantity
Total
  • Sold Out
    Dzika kuchnia
    PLN 99
    PLN 99
    0
    PLN 0
This event is sold out

Udostępnij to wydarzenie